Inbraakbeveiliging

In een woning dient men zich veilig te voelen. Zowel voor huiseigenaren als huurders, maar ook voor bedrijven is het belangrijk dat inbrekers niet zo maar in het pand kunnen komen. Hier liggen alle spullen opgeborgen en deze zijn privé, bovendien is het een erg onaangenaam gevoel wanneer iemand door je spullen heeft zitten neuzen. Een goed beveiligd pand is dan ook van groot belang. Als een inbrekers iets niet geeft dan is het wel tijd, door het deze persoon dus zo lastig mogelijk te maken om in het pand te komen zal de tijd het al snel niet waard zijn.

Manieren van beveiligen

Er zijn verschillende vormen van inbraakbeveiliging. De meest voorkomende zijn het aanbrengen van buitenverlichting. Naast tijd hebben inbrekers ook een hekel aan licht. Vandaar dat dit een effectieve manier is gebleken. Ook hang- en sluitwerk aanbrengen op ramen en deuren en dan wel van een goede kwaliteit. Helaas ontwikkelen inbrekers zich ook en zijn daardoor verouderde hang- en sluitwerken niet meer voldoende. Ramen en deuren zijn de zwakke punten in een woning, waarlangs inbrekers meestal naar binnen komen. Ook camerabewaking kan effectief zijn, zelfs een dummy camera kan al het verschil maken, mits op de juiste manier aangebracht. En als laatste is ook nog een alarminstallatie natuurlijk een mogelijke optie als manier van beveiligen.

Opfriscursus MBV-TBV

Gelukkig zijn er gespecialiseerde bedrijven waar monteur en technici werken waar inbraakbeveiliging een specialisme is. Deze medewerkers beschikken dan vaak over een diploma Monteur Beveiliging (MBV) of Technicus Beveiligingsinstallaties (TBV). Onlangs is de regelgeving wederom aangepast. Om de kennis en kunde van de medewerkers up-to-date te houden is het dan ook raadzaam om hen een opfriscursus MBV TBV te laten volgen. Hierin worden de laatste ontwikkelingen doorgenomen omtrent de nieuwste regelgeving. Bijvoorbeeld de Verbeterde Risico Klasse Indeling (VRKI), installatievoorschriften en de BORG-certificering.