Tips voor een duurzame vlaggenmast

Stel je wil een nieuwe professionele uitstraling voor je bedrijf maar weet niet zo goed hoe je dit aan moet gaan pakken. Heb je dan weleens aan vlaggenmasten gedacht? Deze geven je bedrijf namelijk een professioneel uiterlijk. Het is misschien maar een klein onderdeel van je bedrijfsuitstraling, maar je zou bijvoorbeeld de huisstijl of het logo van je bedrijf in de vlag kunnen verwerken en zo een herkenbaar punt vormen!

Aluminium of polyester

Op het moment dat je gekozen hebt om een vlaggenmast te bestellen kan je op een paar dingen letten. Zo wil je natuurlijk de meest duurzame vlaggenmast bestellen. Het is dan ook belangrijk om goed te kijken naar welk materiaal je bijvoorbeeld kiest en hoe hoog de mast gaat worden. Het verschilt namelijk per materiaal en natuurlijk ook per hoogte hoeveel onderhoud er nodig is. Zo zijn aluminium vlaggenmasten erg gemakkelijk. Deze hebben namelijk geen onderhoud nodig. Het is echt wel aangeraden om de vlaggenmast regelmatig schoon te maken omdat dit voor een beter uitstraling zorgt. Net als de aluminium vlaggenmasten zijn ook Polyester vlaggenmasten zo goed als onderhoudsvrij. Ook erg gemakkelijk dus. Bij deze twee materialen kan je dus kiezen welke uitstraling je wil hebben.

Hout

Naast aluminium en polyester vlaggenmasten bestaan er ook vlaggenmasten van hout. Deze zijn in tegenstelling tot andere materialen wat lastiger in het onderhoud. Dit komt omdat hout gelakt is. Deze lak beschermt het hout maar doordat de vlaggenmast wordt blootgesteld aan weer en wind kunnen er kleine scheurtjes in de lak ontstaan. Daarom is het belangrijk om een houten vlaggenmast een paar keer per jaar opnieuw te lakken. Zo voorkom je dat de vlaggenmast vroegtijdig vervangen moet worden. In vergelijking met aluminium en polyester vlaggenmasten zijn houten vlaggenmasten wat minder duurzaam maar zeker niet minder goed. Het is aan jou om te beslissen welke soort vlaggenmast er het best bij jou en je bedrijf past.