Wilt u een rouwboeket bestellen?

Bent u een uitvaart aan het organiseren? Of is er iemand overleden in uw omgeving? Dan komt er in een keer veel op u af, veel emoties maar ook qua organisatie. U kunt een rouwboeket zelf samenstellen maar u kunt ook samen laten stellen door iemand anders. Een boeket voor in de kerk, op de grafsteen of op de kist. Alles is mogelijk. Een rouwboeket bestellen kan online of in de winkel.

Waarom?

Het versturen van een rouwboeket is in Nederland heel gewoon. Bloemen en begrafenissen zijn aan elkaar verbonden. Niet alleen directe familie zorgt dat ze een rouwboeket bestellen, maar ook vrienden, kennissen, genodigden en afwezigen sturen bloemen.

Wat is een rouwboeket?

Een rouwboeket is een bos/boeket bloemen die trapsgewijs wordt opgemaakt en samengebonden. Ze kunnen op veel manieren gemaakt worden, de bloemen kunnen in groepen op soort worden gebonden of door elkaar. Dit kunt u opgeven bij het rouwboeket bestellen.

Het is niet mogelijk om het rouwboeket water te geven, hierdoor is het rouwboeket maar beperkt houdbaar. Hoe lang het houdbaar is, hangt af van het soort bloemen, de temperatuur en de omgeving. Maar ook aan hoelang de bloemen al zonder water staan.

De mogelijkheden van een rouwboeket

U heeft keuze uit kwaliteitsbloemen die door bloemisten zorgvuldig worden geselecteerd of de bloemen die de overledene wenste. Wilt u het rouwboeket bestellen? Dan kan dit online dan wordt het bij u geleverd. Maar het kan ook in de kerk, het crematorium of zelfs de begraafplaats geleverd worden. Bij het bestellen heeft u de mogelijkheid om de benodigde informatie in te voeren.

Wilt u een tekst op het rouwlint?

Gaat u een rouwboeket bestellen? Dan kunt u ervoor kiezen om een rouwlint bij te bestellen. Op het rouwlint kunnen teksten komen die tot steun zijn voor de nabestaanden. Hierbij kunt u denken aan: onze laatste groet, rust zacht en we zullen je missen.